tag:blogger.com,1999:blog-640696144569116976.post536501866107598075..comments2023-10-30T11:35:25.281-07:00Comments on Wyżywki kulinarne: Lazania idealnaAstaraelhttp://www.blogger.com/profile/10201909223661794147noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-640696144569116976.post-82176441374309943162015-08-18T08:14:33.155-07:002015-08-18T08:14:33.155-07:00Ja tez nigdy nie podgotowuję makaronu ani nawet mi...Ja tez nigdy nie podgotowuję makaronu ani nawet mięsa - wystarczy, ze się ugotuje w sosie pomidorowym podczas zapiekania. Lassagne wystarczy zalać ciepłym sosem pomidorowym i odstawić na ok 45 min.przed pieczeniem.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-640696144569116976.post-8545103243543552042013-01-06T23:22:02.824-08:002013-01-06T23:22:02.824-08:00Technologię mam mprawie taką sama, ale ja nigdy ne...Technologię mam mprawie taką sama, ale ja nigdy nei gotuje płatów. Raz próbowała i to była masakra. Wszystko mi się posklejało. Poprostu robię sos beszamelowy z 1 l mleka niezyt gęsty. Makaron wchłonie sos i będzie odpowiedniej "miękkości" (co sprawdzam wbijając w lazanię widelec mniej więcej po 40 minutach pieczenia).<br />Polecam lazanię z warzyw (konfiguracje: szpinak, cukinia, fasolka szparagowa, brokuły)ogrodyewyhttps://www.blogger.com/profile/03112166828201431951noreply@blogger.com